Hoofdkantoor Sun Microsystems Nederland, Amersfoort

Het gebouw bestaat uit twee kantoorvolumes, vier en zes lagen hoog, die op de koppen zijn verbonden door een tweelaags transparant volume; de centrale hal. Hierdoor ontstaat een U-vormig gebouw rondom een open ruimte, de patio. De kantoorvolumes zijn haaks op de snelweg gepositioneerd, waardoor het uitzicht op de snelweg vanaf de werkplekken meer ontspannen is. Voor een goede bezonning van de patio is het zuidoostelijke kantoorvolume lager gehouden dan het noordwestelijke deel.
Van de in totaal 198 parkeerplaatsen zijn er 117 uitgevoerd als Double Park parkeersysteem. Door middel van automatische liftplateaus wordt er in twee lagen boven elkaar geparkeerd. Doordat de tweede parkeerlaag ondergronds is aangelegd oogt het systeem als een conventioneel parkeerterrein.

opdrachtgever:

project bij:
Ontwerp:

Programma:
status:
Lithos Bouw en Ontwikkeling BV, Amersfoort
Galis Architektenburo BNA
Babet Galis,
Han-Willem Visscher
kantoor met showroom
gerealiseerd 1999-2002