Hoofdkantoor Sun Microsystems, entreehal

De centrale hal en de patio vormen het hart en entree van het kantoorgebouw. De onderlinge relatie wordt benadrukt door de hoge mate van transparantie en eenheid in materialisatie. De insteekvloer in de centrale hal biedt een breed zicht op de patio aan de ene zijde en de snelweg aan de andere zijde. Entree, ontvangst, informatie en ontspanning voor de bezoekers worden in de centrale hal gecombineerd met flexibele werkplekken voor de medewerkers. Hierdoor wordt het informele en intermediaire karakter van de ruimte versterkt.
Net als bij het gebouw zijn natuurlijke robuuste en warme materialen zoals hout en leisteen gecombineerd met slank gedetailleerde stalen trappen en hekken.
Voor de verlichting is gekozen voor een grid van indirecte pendelarmaturen op een berkenhouten plafond, Langs de houten wanden spots en technische accentverlichting.
Op de afbeeldingen een ontwerpmaquette, 3d ontwerpbeeld en een beeld van de gerealiseerde ruimte.

opdrachtgever:

project bij:
Ontwerp:
status:

Lithos Bouw en Ontwikkeling BV, Amersfoort
Galis Architektenburo BNA
Han-Willem Visscher
gerealiseerd 1999-2002