Kantoor OTB TU Delft

Het oorspronkelijke Laboratorium voor Analytische Scheikunde dateert uit 1960 en is ontworpen door Van den Broek en Bakema. Het is een gebouw met een heldere structuur in constructie en gevel. Kenmerkend in de gevel zijn de betonnen gevelelementen met een spel van horizontale betonnen regels.
Onze ingreep in de gevel omvat het volledig aanbrengen van een nieuwe 'huid' van glas, geëmailleerd glas en stucwerk. In de langsgevels ontstaat een samenspel van de oorspronkelijke betonnen frames en de nieuwe glazen huid.
In de lage tussenbouw zijn grote verticale gevelopeningen gemaakt. In het interieur van de tussenbouw zijn nieuwe glasachtige en houten schijven geplaatst, die samen met de bestaande betonschijven een ruime entreehal, drie vergaderruimten en een flexibel callcenter omsluiten.

zie meer over dit project op de interieur pagina.

opdrachtgever:
project bij:
ontwerp :

status:

TU Vastgoed, OTB TU Delft
Galis Architektenburo BNA
Babet Galis,
Han-Willem Visscher        
gerealiseerd 2004-2006