14 woningen Dovenetelweg, Den Haag

Naar aanleiding van een besloten prijsvraag realiseerden wij 14 grote herenhuizen in een mooie woonbuurt bij Kijkduin. Dit project wordt gekenmerkt door een metselwerkarchitectuur met veel aandacht voor geleding en detaillering. Vereist was het parkeren op te lossen op eigen terrein.
Een hellingbaan aan de kopgevel leidt naar een collectieve half in de grond verzonken parkeerstraat, waaraan individuele dubbele garages zijn gelegen. De half verhoogde woonruimte daarboven biedt met een ruim terras een goed zicht op het park, maar ook een zekere distantie. Het trappenhuis is voorzien van een ruim daklicht. Hierin zijn foto-voltaïsche zonnecellen opgenomen, die iets uit elkaar zijn geplaatst, waardoor het daglicht op een diffuse wijze wordt doorgelaten.

opdrachtgever:


project bij:
ontwerp:

status:

Lithos Bouw en Ontwikkeling BV, Amersfoort

Galis Architektenburo BNA
Babet Galis,
Han-Willem Visscher
gerealiseerd 1999-2003